Value Nieuws Blog

Inschrijven op onze nieuwsbrief?? LUNAR NIEUWSBRIEF

De aandelen van het Australische bedrijf Clean TeQ Holdings (ASX: CLQ, TSX: CLQ) zijn met maar liefst 18,36% in één dag gestegen. Aanleiding is een nieuw rapport van Deutsche Bank over het bedrijf. Deutsche Bank heeft een koopadvies afgegeven, met een koersdoel van AUD 1,60. Deutsche Bank noemt als motivatie dat het bedrijf zeer positief gestemd is over Clean TeQ’s Sunrise Project en de nieuwe beursnotering aan de Toronto Stock Exchange in Canada. Dankzij toenemende vraag naar kobalt vanuit de markt voor elektrische voertuigen is de koers van kobaltproducent Clean TeQ dit jaar al met 196% gestegen.

Lees dit artikel

Het Canadese Ivanhoe Mines (TSX: IVN) heeft de resultaten van een zogenaamd Pre-Feasibility Study (PFS) oftewel haalbaarheidsonderzoek aangekondigd van de Kipushi mijn. Dit is een zink-koper-zilver-germanium project in de Democratische Republiek Congo. Het onderzoek bevat een plan om de Big Zinc Zone binnen twee jaar in productie te nemen, met een jaarlijkse productie van 225.000 ton zink gedurende de levensduur van de mijn. In totaal wordt de voorraad zink geschat op 10,2 miljoen ton, op basis een zink concentratie van 34,9%.

Lees dit artikel

Het Australische Clean TeQ Holdings (ASX: CLQ) heeft aangekondigd dat het bedrijf vanaf vrijdag 15 december een beursnotering in Canada heeft verworven. De Toronto Stock Exchange staat bekend om de grote hoeveelheid grondstoffenbedrijven die daar genoteerd zijn. Voorzitter Robert Friedland is blij met deze ontwikkeling en noemt het een mijlpaal voor het bedrijf. De tweede beursnotering zal de aandelen Clean TeQ toegankelijker maken voor beleggers en meer liquiditeit verschaffen. Het symbool aan de TSX zal, net als in Australië, CLQ zijn.

Lees dit artikel

Het Australische Clean TeQ (ASX: CLQ) heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft met Fosterville Gold Mine Pty Ltd om haar gepatenteerde waterzuiveringstechnologie bij de goudmijn toe te passen. Dit is een mijlpaal voor het bedrijf, want het is de eerste keer dat deze technologie wordt toegepast. Clean TeQ wordt specifiek ingehuurd om een waterzuiveringsinstallatie met een capaciteit van 2 miljoen liter water per dag te ontwerpen, leveren en onderhouden. Fosterville heeft de technologie uitvoerig getest en goedgekeurd voor het afsluiten van dit contract. Met het project is USD 3,5 miljoen gemoeid, een forse impuls voor de waterzuiveringsafdeling van Clean TeQ.

Lees dit artikel

Het Noord-Amerikaanse bedrijf Alterra Power (TSX: AXY.TO) heeft bekend gemaakt dat haar aandeelhouders met een overweldigende meerderheid de overname door Innergex hebben goedgekeurd. 99,89% van de aandeelhouders stemt in met de deal. Innergex Renewable Energy bracht eind oktober een overnamebod uit op Alterra Power voor een bedrag van CAD 8,25 per aandeel, wat destijds een premie van maar liefst 63% boven op de actuele koers betekende. Innergex is een goed gepositioneerde producent van groene energie. Het bedrijf betaalt momenteel een dividend van 4,45% per aandeel. Innergex betaalt CAD 1,1 miljard voor Alterra Power. Voor ieder aandeel Alterra ontvangt men 0.4172 aandelen Innergex en een bedrag van CAD 2,05 cash. In afwachting van de administratieve afhandeling en goedkeuring[...]

Lees dit artikel
13 12/17 13/12/2017

De Noord-Amerikaanse ATM specialist Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) laat vandaag weten dat CEO Andy Mattes per direct z’n bestuursfuncties zal neerleggen. Geheel onverwacht zal het niet zijn want de beste man was meteen van de website verdwenen. De Duitser Mattes werd in juni 2013 als CEO aangesteld, en onder zijn leiding werd vorig jaar het Duitse Wincor-Nixdorf aangekocht en geïntegreerd. Deze integratie is niet altijd vlekkeloos verlopen, en het afgelopen jaar heeft DBD het moeilijk gehad met flinke verliezen en koersdaling als gevolg. Of Mattes om persoonlijke redenen afscheid neemt, of dat hij als zondebok fungeert voor de slechte resultaten is ons niet bekend. Maar gelet op het plotselinge aftreden zal het wel om het laatste gaan. Het is aannemelijk[...]

Lees dit artikel
12 12/17 12/12/2017

De Duitse specialty chemical specialist Evonik Industries (FRA: EVK) laat weten dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend met conglomeraat 3M voor de aankoop van hun high-concentrates additive compounding divisie. De transactie zal naar verwachting in het 1e kwartaal van 2018 worden afgerond. Over het aankoopbedrag laten beide partijen zich nog niet uit. Evonik levert momenteel een heel assortiment toevoegingen voor de plasticindustrie, en dankzij de aankoop van de 3M divisie kunnen ze daar nu de populaire solid additives aan toevoegen. Deze solide vorm stelt de plasticfabrikanten in staat om grote hoeveelheden geconcentreerde toevoegingen in een makkelijk te hanteren vorm (pellets, granules, capsules) aan hun plasticmix toe[...]

Lees dit artikel

Het Franse Atos SE (Parijs: ATO) heeft maandagavond een overnamebod van EUR 4,3 miljard uitgebracht op Nederlandse branchegenoot Gemalto. Atos hoopt met de overname een grotere rol te spelen in de internationale cyber security. De koers van de aan het Damrak genoteerde digitale beveiliger en ’s werelds grootste fabrikant van chips voor onder andere mobiele telefonie en creditcards schoot dinsdag omhoog met 33%. Gemalto sukkelt al een tijd met haar resultaten, en publiceerde in een jaar tijd maar liefst vier winstwaarschuwingen. Tevens mislukte een acquisitiepoging die de cyber security positie van het bedrijf had kunnen versterken.

Lees dit artikel

Recent heeft de Amerikaanse nieuwszender CBS een profielschets uitgezonden van de oprichter, voorzitter en Chief Executive Officer van Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-A, BRK-B): legendarische value belegger Warren Buffett. De profielschets geeft een mooie inkijk in de levenswereld van de beleggingsgoeroe. Aan bod komen onder andere Buffett’s geheim om oud te worden, de reden waarom geld voor Buffett geen nut heeft en Buffett’s definitie van rijkdom.

Lees dit artikel

De goudprijs is deze week gedaald naar het laagste punt in vier maanden tijd. Oorzaken liggen vooral in de sterkte van de Amerikaanse dollar en de positieve economische data. Goud wordt door beleggers van oudsher beschouwd als een goede beschermer van kapitaal in economisch/politiek barre tijden. Ditzelfde argument geldt doorgaans voor de waarde van de dollar. Als een van de belangrijkste munteenheden die in omloop zijn, willen beleggers graag de waarde van hun liquiditeiten beschermen. Als de USD daalt, is goud een goed alternatief. In een tijd van economische expansie en een stijgende rente, neemt de vraag naar USD liquiditeiten echter toe. Het gevolg is een dalende goudprijs en koersdalingen bij goudmijnbouwbedrijven.

Lees dit artikel

Nieuws

Nieuwsarchief

Meter

© 2008 - 2017 All Rights Reserved. Lunar Vermogensbeheer